Skip to main content
21 maart 2023

Lentegevoel op de werkvloer

“ ‘t Is altijd lente in de ogen van de tandartsassistente”

Hoor je het al in je hoofd? Dit is een heerlijk liedje waar je direct vrolijk van wordt toch? Een instant dosis lente-gevoel ofwel vrolijkheid.

Nu de lente officieel begonnen is, kan dit maar zo een andere vibe op de werkvloer opleveren. We voelen ons beter, vrolijker en hebben zin in de dag. Die vernieuwde energie wordt gratis en voor niks mogelijk gemaakt door: de lente.

Maar hoe zorg je voor die energie als het geen lente is of niet als lente voelt. Want heel leuk die officiële lente, maar het weer heeft deze notitie even gemist…

Voor een lente gevoel op de werkvloer heb ik twee tips:

  1. Een goed gesprek
  2. Een heerlijk muzieknummer

Een goed gesprek

Een goed gesprek hoeft niet lang te zijn, maar het kan wel veel opleveren. Het is als een energiepil voor de dag, met als doel oog hebben voor de ander en als uitkomst een enthousiaste, gemotiveerde collega.

Een heerlijk muziekje aanzetten

Muziek kan zoveel doen. Heb je weleens geprobeerd om een vrolijk nummer te draaien als mensen een vergadering binnenkomen? Ik wel en het resultaat is altijd doeltreffend. Het levert eerst wat opgetrokken wenkbrauwen op en tegelijkertijd veel vrolijkheid. Zo kan een liedje als ‘’ ’t Is altijd lente…’’ echt invloed hebben op de uitkomst van de vergadering.

Dit zijn slechts twee tips om het lente gevoel aan te wakkeren. Heb je ideeën op deze tips uit te breiden? Deel jouw tip met mij en ik deel hem graag hier.

Rachel Notenboom
Rachel Notenboom
Interim Manager, Partner
Neem contact op
Volg ons