Skip to main content
16 mei 2024

Nietsdoen is cruciaal voor ons welzijn en succes

Deze weken leven we van feestdag naar vrije dag. Er lijkt geen volle werkweek te zijn. Hoe blijf je ooit productief? Grote kans dat bovenstaande herkenbaar is, want stiekem zijn we verslaafd aan productiviteit. Dat blijkt uit menig onderzoek. We willen onze tijd zo optimaal mogelijk benutten, want elke seconde telt.

Terwijl het omgekeerde eigenlijk waar is. Nietsdoen wordt vaak gezien als tijdverspilling, maar in werkelijkheid is het cruciaal voor ons welzijn en succes. Momenten van leegte bieden een kans om te ontspannen, te ademen en de geest tot rust te brengen. In deze ogenschijnlijk inactieve momenten ontstaan vaak onze meest briljante ingevingen. Creativiteit gedijt bij ruimte en stilte, waardoor nieuwe ideeën kunnen ontstaan.

Als manager kun je een cultuur van nietsdoen stimuleren in je team door het goede voorbeeld te geven en zelf tijd te nemen voor ontspanning en nietsdoen. Moedig jNie team aan om regelmatig pauzes te nemen gedurende de werkdag en geef positieve feedback aan teamleden die tijd nemen voor ontspanning. Zo hoorde ik laatst van een arts die zijn assistenten elk half uur 2 minuten vrij gaf om een rondje buiten te lopen. Goed voor je beweging en ruimte in je hoofd. Zoiets kleins kan echt verschil maken.

Hoe we dit bij Timantti invullen? In onze arbeidsvoorwaarden hebben we het belang van vrije tijd heel concreet gemaakt. Hier staat in dat je onbeperkt aantal vakantiedagen tot je beschikking hebt. In het volste vertrouwen gaan wij ervan uit dat dit zowel onze medewerkers als Timantti ten goede komt.

In een wereld die constant in beweging is, is nietsdoen geen verspilling van tijd, maar een waardevolle investering. Dus omarm de komende gebroken week die er weer aan komt en geniet van de tijd. Wie weet wat het je oplevert! Zo wordt nietsdoen toch heel nuttig .

 

Rachel Notenboom
Rachel Notenboom
Interim Manager, Partner
Neem contact op
Volg ons