Skip to main content
10 juli 2022

‘’Als je naam een begrip wordt voor eerlijk, oprecht en duidelijk communiceren vind ik dat bijzonder.’’

Al 15 jaar werkt Caroline als interim manager, in al die jaren deed ze dit als ZZP’er zonder tussenpersoon. Recent is ze haar eerste klus als ZZP’er via Timantti gestart. Een goed moment om Caroline te vragen naar haar achtergrond, drive en visie op het vak.

‘’Ik ben echt een starter en houd ervan om zaken anders in te richten en mensen verder te helpen. Om deze en heel veel andere redenen is dit de enige baan die ik langer dan 3 jaar volhoud.’’ Aldus Caroline van Halteren. Als je haar vraagt om te vertellen over haar vak ben je verzekerd van een enthousiast verhaal waarin professie en passie de boventoon voeren. Al 15 jaar werkt Caroline als interim manager, in al die jaren deed ze dit als ZZP’er zonder tussenpersoon. Recent is ze haar eerste klus als ZZP’er via Timantti gestart. Een goed moment om Caroline te vragen naar haar achtergrond, drive en visie op het vak.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, waarom is dit zo’n mooi vak?
‘’Om te beginnen vind ik de afwisseling verfrissend. Ik heb jaren in loondienst gewerkt, maar dat hield ik meestal niet langer dan 3 jaar vol. Ik hou van nieuwe, onverwachte situaties waar ik het verschil kan maken. Van businessunitmanagement tot projectleider en van loopbaanprofessional tot gecertificeerd vertrouwenspersoon, ik pak allerlei soorten klussen op. Dat doe ik nu al 15 jaar.’’

En je bent nog niet klaar met het interim management vak?
‘’Nee, zeker niet. Het blijft zo mooi om mensen tot nieuwe inzichten te laten komen en processen in goede banen te leiden. Ik krijg regelmatig een berichtje van iemand die ik in het verleden heb mogen helpen, dat ze zo blij zijn met die stap en dat daar een vervolg op is gekomen.’’

Waarom hebben ze iemand zoals jij daarbij nodig?
‘’Als er grote veranderingen binnen een bedrijf aankomen kan je als medewerker verzuurd raken. Ik wil mensen helpen om tot een win-win situatie te komen in plaats van dat ze in min-min blijven steken. Als extern persoon kan ik zulke gesprekken in een bedrijf heel anders voeren. Ik ben niet bedreigend, luister echt en analyseer. Vervolgens geef ik eerlijk, met respect, een duidelijk beeld en kan ik zo een spiegel voorhouden. Ik gooi er dan mijn Rotterdamse duidelijkheid in en juist dat wordt vaak gewaardeerd.’’

Is die duidelijkheid uniek?
“Dat zou ik niet direct durven te beweren, maar het is wel bijzonder om bij een opdracht ineens mensen te horen zeggen: ‘We hadden meer Caro moeten zijn’. Als je naam een begrip wordt voor eerlijk, oprecht en duidelijk communiceren, vind ik dat wel iets zeggen.’’

Zo te horen kan jij prima je eigen ZZP boontjes doppen, waarom werk je nu via Timantti?
‘’Ik was al langer op zoek naar een partij waar ik mij bij aan kon sluiten. Niet omdat ik het nodig heb, maar omdat ik de collegialiteit weleens mis. Mensen waar je van kan leren, waar je mee kan sparren. Toen Timantti op mijn pad kwam wist ik vrijwel direct dat dit was wat ik zocht. Met name het ‘Elegance over Ego’ spreekt mij aan, dat is kenmerkend voor Timantti.’’

Jij hebt al veel van deze wereld gezien, waarom is Timantti uniek? 
‘’Het zijn misschien vage termen, maar het is echt de flow, de energie en de aandacht die Timantti heeft voor haar klanten, maar ook voor haar medewerkers. Dat is wat ze met ‘Elegance over Ego’ bedoelen. Het gaat om het resultaat en niet om de eigen successen. Ik voel me nu al onderdeel van de familie, ook al zit ik in de buitenste ring. Je hoort erbij en je wordt gezien, dat haalt het beste in mij naar boven. Mijn klus bij CITO zit er bijna op, maar ik hoop zeker vaker via Timantti te werken.’’

Ben je op zoek naar een interim manager als Caroline die met een flinke portie ervaring, duidelijkheid, humor en kennis vraagstukken binnen jouw bedrijf aanpakt. Neem dan contact op met Timantti.

Rachel Notenboom
Rachel Notenboom
Interim Manager, Partner
Neem contact op
Volg ons