Skip to main content
1 september 2023

Dans en Interim Management

Dans, een unieke combinatie van energie, kracht en flexibiliteit, maar ook een elegante uitlaatklep voor emoties. Voor mij is dit de mooiste vorm van ontspanning. Als je danst kan je simpelweg zijn en genieten van de beweging, terwijl je hoofd tot rust komt.

Misschien denk je nu: “Mooi gezegd, maar wat heeft dat met je vak te maken?” Nou, wat ik zo mooi vind, is dat ik steeds meer het verband zie tussen dansen – mijn favoriete hobby – en mijn werk als interim manager. Dit verband licht ik graag toe.

Dansen is het mooist als je het samen doet, soms gaat het vanzelf en heb je een team dat schijnbaar zonder moeite kan communiceren en het ritme en harmonie vindt. Soms is dat niet zo, dan lukt het niet om samen in de maat te blijven, de instructies lijken niet helder of je wilt meer, – vernieuwender, creatiever, uitdagender. Welk doel je ook wil bereiken, goed leiderschap met een heldere koers en stimulans van de uitvoering is altijd nodig.

En daar zie ik het verband. Ik ben ervan overtuigd dat een team, onder leiding van een goede leider, alleen kan slagen als er plezier en er aandacht voor elegantie is. Bij dansen is dat direct duidelijk, maar ook bij teams. Het belang leiderschap dat zorgt dat het team sprankelt, of dat nu op een podium is óf op de werkvloer is waar het om draait. Want wat is nou lekkerder dan kijken – of nog beter deelnemen – aan een dans of een organisatie die samen in een heerlijke flow zitten!

Charo Narvaez

Charo Narvaez
Charo Narvaez
Interim Manager, Partner
Neem contact op
Volg ons