Skip to main content
14 september 2021

De vrolijke interim manager

Een paar maanden geleden vroeg iemand mij wat mijn beroep was. Vol trots vertelde ik over mijn baan, de leukste baan van de wereld: interim manager . Mijn gesprekspartner schoot daarop in de lach en zei ‘ik ken veel interim managers, maar er zijn er maar weinig zo vrolijk en enthousiast over als jij.’ Uh, ja, daar had hij een punt.  Om mij heen hoor ik vaker verrassende reacties op mijn vrolijke energie en zichtbaar plezier in het interim management werk. En hoewel ik zeker niet de enige vrolijke interim manager ben, lijkt het gangbare beeld te zijn dat een interim manager een serieuze, rustige wat oudere professional is.

Tijd voor een onderzoekje
Tijd voor weer een mini onderzoekje in de dagelijkse praktijk door in ons netwerk dit bespreekbaar te maken. Het blijkt voor iedereen duidelijk dat een opdrachtgever een interim manager – een die niet op de winkel past- inhuurt als er een uitdaging is in de bedrijfsvoering. Dat staat als een paal boven water. Echter op de vraag hoe de uitstraling is van de persoon die ze voor ogen hebben is er een gevarieerd beeld. Opdrachtgevers geven aan behoefte te hebben aan competente interim managers die de uitdaging die op tafel ligt met ervaring aangaan en serieus oppakken. Maar ook die niet schrikken van een beetje chaos en ervaren genoeg  zijn om daar chocola van te maken.

Vrolijkheid als aanvulling
Wij noemen dat ‘werken op overcapaciteit’. Met andere woorden, een interim manager dient ervaren en professioneel genoeg te zijn om niet bleek weg te trekken bij een complexe situatie. Simpelweg omdat de meegebrachte ervaring, bijvoorbeeld in complexiteit, stuurervaring of FTE’s,  de omvang van de opdracht overstijgt. Onze ervaring, dat vrolijkheid hierop een uitstekende aanvulling is, is een signaal dat we steeds vaker terug krijgen. Want juist een opdrachtgever die een stevige interim manager zoekt, heeft vaak een complexe uitdaging. Juist dan is een ervaren professional die niet alleen structuur biedt en een oplossend vermogen heeft, maar ook voldoende ‘lucht’ geeft meer dan welkom. Want zeg nou eens eerlijk, juist als het even niet goed gaat, heb je soms – of je nu opdrachtgever of werknemer bent – behoefte aan wat extra energie. En het kan zijn dat juist dan vrolijkheid helpt om de spanning te doorbreken. Als is het maar om even diep te kunnen ademhalen om met energie de volgende fase in te gaan.

– Charo Narvaez –


Charo is een zeer ervaren en resultaatgerichte manager. Charo heeft ervaring op boardroom niveau en in strategische en veelal complexe omgevingen. Haar werkwijze is bijzonder  transparant, gefocust en zet met flair aan tot verandering. Daarnaast kan Charo gemakkelijk schakelen tussen strategisch en operationeel niveau.

Charo Narvaez
Charo Narvaez
Interim Manager, Partner
Neem contact op
Volg ons