Skip to main content
7 maart 2024

Hoe doen jullie dat?

Het is alweer 7 jaar geleden dat Rachel en ik vol energie Timantti opstartte. Met de kernwaarden ‘Elegance over Ego’ en ‘Excelleren in alles wat we doen’ hebben we Timantti uitgebouwd tot een toonaangevend interim managementbureau.

Regelmatig krijgen we de vraag: “Hoe doen jullie dat?” Want iedereen snapt wel dat een bedrijf bouwen geen sinecure is. Je hebt niet zomaar een stabiel klantenportefeuille opgebouwd die uit diverse sectoren bestaat.

Leren en verbeteren

Net als het leven is het ondernemerschap ook voor ons een pad van continu leren en verbeteren waarbij de kern een goed relatienetwerk met zowel klanten als interim managers is. Mensen die met eigen ogen zien dat de opdrachten die Timantti vervult, leiden tot blije en tevreden klanten met passende resultaten. Daar kan geen marketingcampagne tegenop.

Met de benen op tafel

Achter deze kern zit natuurlijk hard én met het voor ons zo herkenbare plezier werken met strakke structuren. In dit alles zijn en blijven we op de hoogte van de fases waar onze (potentiële) klanten in zitten. Vaak zitten we bij de klant ‘met de benen op tafel’ om samen te sparren over de management en leiderschapsuitdagingen waar zij voor staan. De ene keer gaat het over een strategische transitie, de andere keer staat een uitdaging in de teamontwikkeling op de agenda. Soms is er behoefte aan het inzetten aan een digitalisering en soms moeten de bedrijfsresultaten rechtgetrokken worden. Vaak is er ook ‘de grote onbekende’: er loopt iets niet lekker in de organisatie, maar wat de grondoorzaak is, dat is niet helder.

Wat wij het liefste doen

Door aan tafel te zitten, te luisteren, vragen te stellen en de helpende hand uit te steken kunnen we doen wat we het liefste doen:

  • helpen met een management uitdaging
  • een transitie inzetten
  • een organisatie opbouwen
  • een organisatie weer op de rails krijgen

Het antwoord is simpel

Uiteindelijk is ‘practice what you preach’ (heel cliché misschien) de kern om te kunnen blijven groeien. Want anders val je geheid door de mand. Dus op de vraag: “Hoe doen jullie dat?”, kunnen we eigenlijk een simpel antwoord: “Door gewoon goed werk te leveren.”

Mocht je bij het lezen van deze blog zelf ook interesse krijgen om eens vrijblijvend samen te kijken naar de uitdagingen van je organisatie, voel je dan vrij om contact op te nemen. Wij zijn altijd beschikbaar om mee te denken over mogelijke oplossingen, charo@timantti.nl.

Charo Narvaez
Charo Narvaez
Interim Manager, Partner
Neem contact op
Volg ons