Skip to main content
8 december 2022

In de eindsprint naar de feestdagen

3,2,1, GO GO GO!
Daar gaan we! Volop in de eindsprint naar de feestdagen!

Weet je nog? De zomervakantie?
Die lijkt mijlenver weg. Gek eigenlijk dat het twee weken na de vakantie al voelt alsof je nooit bent weggeweest en nu zijn we zo’n 12 weken verder…

Eindsprint

De vakantie lijkt een lang vervlogen droom en we zitten vol in de eindsprint naar de kerstvakantie toe. Budgetten, kwartaal- en eindejaarrapportages moeten worden gemaakt, beoordelingen gaan van start en de plannen voor 2023 met bijbehorende budgetten etc. komen op ons af. En oh, wat voelt die kerst opeens dichtbij! Kortom je gaat volop in de eindsprint richting de feestdagen.

Pak zelf de regie

Het gehaaste gevoel vermijden lijkt bijna onmogelijk in deze tijd, het hoort er toch wel bij. Maar je hebt wel zelf in de hand hoe je de komende weken doormaakt. Stap je in een trein die door raast, of pak je zelf de regie? Daarbij is overzicht en mentale schapruimte hebben én houden van belang.

Niets doen

Om dat te bereiken is het juist nu van belang om er gewoon even uit te stappen (al is het maar een uurtje) en “niets” te doen. Even zoemen op een wijze die bij jou past! Ga wandelen of een uurtje de sportschool in. Pak een boek en ga gewoon even lezen of mediteren. Je denkt nu vast, ”Ja, maar daar heb ik geen tijd voor!’’, toch bij deze de tip om het gewoon te doen. Want een wandeling, of tijd voor jezelf nemen, creëert overzicht en ruimte in je hoofd.

Voel je niet schuldig

Voel je niet schuldig dat je even tijd pakt of dat je een vergadering over slaat. Het lijkt alsof het tijd kost, maar niets is minder waar. Met deze tip zoek je even het oog van de storm op en creëer je te midden van die storm ruimte voor jezelf, je collega’s en je team. Zo ga je met een frisse blik richting de kerst.

Rachel Notenboom
Rachel Notenboom
Interim Manager, Partner
Neem contact op
Volg ons