Skip to main content
11 september 2022

Wat is dat nou eigenlijk: werkgeluk?

Het is deze week ‘De Week van het Werkgeluk’. Prachtig initiatief natuurlijk, waar wij ook aandacht aan geven, maar wat is dat nou eigenlijk: “werkgeluk”? Is het wat mij in het werk gelukkig maakt? Is het dat ik plezier heb in mijn werk en daardoor gelukkig ben? Is het een goede werk-privé balans? Of zijn het geluksmomenten?

Hoeveel vragen ik mijzelf ook stel over dit onderwerp, één ding staat vast: het is voor mij heel belangrijk dat ik altijd plezier heb in mijn werk. Bij Timantti vinden we dat ook echt een randvoorwaarde: plezier maken in je werk. Tegelijkertijd is het ook belangrijk om met elkaar de gewenste en afgestemde resultaten te behalen. Want het behalen van deze resultaten geeft voldoening, hoe klein ze ook zijn.

Is dat dan wat mij gelukkig maakt in mijn werk? Resultaten behalen? Ja, maar niet alleen dat. Het komt ook doordat ik werk doe waar ik echt gepassioneerd over ben en waar ik mij in wil blijven ontwikkelen. Ik zeg vaak: ‘’Ik heb een vak gekozen (management) waarin er geen dag voorbij gaat waarop ik een fout maak en dus ook waarop ik leer. En waar altijd innovatie optreedt omdat ieder team, ieder bedrijf uniek is door de mensen die er werken.

Voel ik me dan ook doorlopend gelukkig of heb ik dan geluksmomenten? Om eerlijk te zijn heb ik soms ook gewoon een rotdag om allerlei redenen. Toch zijn ze zeldzaam. Dus ik zou eerder zeggen: er zijn momenten waarop mijn werkgeluk wat minder is. En weet je, dat is ook helemaal niet erg.

Over het algemeen ben ik namelijk dol op mijn werk! Ik heb er plezier in, ik word geprikkeld om altijd te leren en maatwerk te leveren, ik haal voldoening uit de resultaten die ik samen met mijn teams behaal en mijn enthousiasme is onbegrensd als ik over mijn vak mag praten.

Heb ik op deze manier de vraag van de titel beantwoord? Nee, ik heb niet de definitie of het geheim van werkgeluk ontrafeld. Maar wat ik wel heb ontdekt met deze hersenspinsels is wat mijn werkgeluk bepaalt. Ik ben benieuwd naar jullie hersenspinsels over werkgeluk. Laat het me gerust weten via dm of reactie op deze blog, ik wissel er graag van gedachten met je over.

Veel werkgeluk gewenst!

Rachel Notenboom
Rachel Notenboom
Interim Manager, Partner
Neem contact op
Volg ons