Skip to main content
6 juni 2024

Wat maakt het vak interim management nou zo interessant?

Harm zijn visie over het vak interim management
– Inzichten en Voordelen –

Wat maakt het vak interim management nou zo interessant? Dat is dé vraag die we graag stellen aan Harm de Boer; interim manager bij Timantti. De afgelopen 4 jaar heeft hij uiteenlopende opdrachten mogen uitvoeren in diverse sectoren zoals de overheid, financiële dienstverlening en het onderwijs. Met zoveel verscheidenheid krijg je veel nieuwe inzichten, die hij graag  deelt. En in het kader van GROW (Goals, Reality, Options and Will) is hier zijn top 5 unieke inzichten en voordelen van het vak interim management;

 1. Je kunt impact maken – je maakt echt het verschil!
  “Als interim manager word je ingevlogen op een concrete hulpvraag. Je wordt altijd binnengehaald op je expertise en persoonlijkheid en direct zijn de hoge verwachtingen voelbaar. Je moet excelleren in alles wat je doet (wat trouwens ook één van de speerpunten van Timantti is). Deze hoge mate van verantwoordelijkheid en de mogelijkheid om veranderingen door te voeren die blijvende effecten hebben, houden mij gemotiveerd. Zo kan je impact creëren waarbij je echt het verschil maakt, merkt en ziet.”
 2. Elke opdracht is uniek
  “Het wisselen van opdrachten is één van de leukste en meest inspirerende kanten van het leven van een interim manager. Iedere opdracht geeft je nieuwe inzichten, brengt nieuwe energie en biedt de kans om je managementvaardigheden te benutten en uit te breiden. Er wordt een beroep gedaan op je flexibiliteit en je aanpassingsvermogen want de dynamiek is iedere keer anders. Dit houdt mijn werk boeiend en uitdagend.”
 3. Veel variëteit en constante groei
  “Een van de grootste voordelen van interim management is de variëteit en constante groei. Iedere opdracht geeft de kans tot een nieuwe start. Een nieuwe start om een bedrijf / sector te ontdekken, maar ook om jezelf te ontwikkelen. De cultuur van een organisatie speelt hierbij een grote rol. Ik zit nu bij een antroposofisch bedrijf en hun werkwijze is totaal anders dan bijvoorbeeld een overheidsinstantie. Elke situatie vraagt om een andere leiderschapsstijl, wat je telkens weer fris en alert houdt en je in laat zien hoe je kunt manoeuvreren om resultaten te behalen.”
 4. Prikkelt de nieuwsgierigheid
  “Ben je nieuwsgierig van aard? Dan raad ik je het vak interim management zeker aan! Door de vertrouwde en goede basis die je bij Timantti vindt kan je, met een gezonde portie nieuwsgierigheid, zoveel moois ontdekken in dit vak. En die ontdekkingstocht is precies de pijler die garant staat voor succes.”
 5. Tijd voor reflectie
  “Het mooie aan interim management is dat je bewust een periode van rust kunt nemen tussen de opdrachten door. Dit geeft je de ruimte om te leren, te reflecteren, uit patronen te stappen en je voor te bereiden op een nieuwe opdracht. Je eigen rustmomenten die cruciaal zijn voor zelfontwikkeling en persoonlijke groei.”

Toekomstgericht
Voor de toekomst kijkt Harm uit naar het verkennen van nieuwe sectoren zoals hospitality, de zorg en bijvoorbeeld de agrarische sector, waar een grote behoefte aan verandering en ondersteuning is. “Interim management biedt nou eenmaal een unieke kans om impact te maken en voortdurend te leren en te verbeteren. Dat maakt het vak zo mooi en waardevol.”

Is jouw nieuwsgierigheid nu ook geprikkeld en wil je ontdekken of het vak interim management iets voor jou is? Dan komen we graag met jou in contact.

Harm de Boer
Harm de Boer
Interim Manager
Neem contact op
Volg ons