Skip to main content

Opbouw van de organisatie

Invest International is in korte tijd opgebouwd als organisatie, met als doel om via het bieden van financiering en projectontwikkeling het Nederlandse bedrijfsleven dat in het buitenland actief is te helpen en de Sustainable Development Goals (SDG’s) te realiseren. Aan de opbouw heeft Timantti met Rachel Notenboom mogen bijdragen. Samen met Vanessa Hart (Chief Finance & Risk Officer) kijkt zij terug op dit proces.

Om te beginnen, wat is Invest International?

Vanessa: “Invest International is zoals gezegd een financieringsinstelling die Nederlandse bedrijven en de overheid helpt. Invest International bouwt zo aan de duurzame markten van morgen door complexe investeringen in innovatieve oplossingen financierbaar te maken.”

Bij zo’n opstart komt veel kijken, hoe vind je daar de juiste mensen bij? 

Vanessa: “Bij de opstart van een organisatie zijn andere skills nodig dan voor een bestaande organisatie. Omdat er een nieuw IT landschap gebouwd moest worden, zochten we een IT manager die kennis had van de moderne IT, de handen uit de mouwen kon steken en een team van de basis af kon opbouwen en klaarmaken voor overdracht aan de vaste manager. Bij Timantti vonden we deze manager in Rachel Notenboom.”

Waarom is er meer nodig dan managementervaring? 

Rachel: “Invest International is een nieuwe organisatie die onder meer is opgebouwd uit medewerkers die uit verschillende organisaties samenkwamen. Een combinatie van een start-up en een fusiebedrijf. Vanzelfsprekend moesten zij wennen aan een nieuwe organisatie, andere systemen en een andere manier van werken.” Vanessa: “Het is dan belangrijk dat alle neuzen dezelfde kant op staan en dat mensen zich gezien en gehoord voelen. Dit organiseren kan Rachel als geen ander.”

Hoe zorg je dat juist in de opstartfase mensen enthousiast blijven? 

Rachel: “Dat kan alleen door samen te werken. Omdat er niets is, moet iedereen van alles oppakken. Van tafels en stoelen sjouwen tot een nieuw besluitvormingsproces inrichten en systeemdesign. Onze focus lag daarnaast op de wellbeing van het team: krijgen we energie van ons werk. Kunnen we, ondanks de hoge werkdruk, blijven leren en ontwikkelen? Wat bijzonder is, is dat in alle hectiek iedereen de opleiding heeft kunnen volgen die passend is bij het werk, maar vooral energie geeft. Met dit alles heeft het team de geplande resultaten meer dan gehaald. Daar ben ik heel trots op.’’

 

 

Rachel Notenboom
Rachel Notenboom
Interim Manager, Eigenaar
Neem contact op
Volg ons